• Erika Serko

ELÄMÄ ON YLÄ- JA ALAMÄKEÄ

Me kovin herkästi pidämme monia asioita itsestäänselvyyksinä. Kuitenkin vain hyvin pienellä prosentilla tässä maailmassa on ylipäänsä katto päänsä päällä, oma sänky, ruokaa pöydällä, vaatteet päällä ja kengät jalassa. Vielä harvemmalla on pankkitili ja siellä rahaa. Me itkemme jos meillä ei juuri nyt ole rahaa ostaa uutta autoa. Me pilaamme päivämme jos joku kaataa vahingossa punaviinit päällemme tai suutumme jos rakennekynsi lohkeaa juuri sillä hetkellä kun meidän pitäisi näyttää kaikinpuolin täydellisiltä.


Kävin nostamassa automaatista käteistä rahaa ja seuraavana aamuna huomasin, että raha jonka olin nostanut oli kadonnut. Todennäköisesti raha putosi taskustani, kun olin sen sinne huolimattomasti työntänyt. Seuraavana aamuna puhelimeni putosi lattialle ja puhelimen näyttö meni säpäleiksi. Eilen istahdin lukulasieni päälle, toinen sanka katkesi ja linssi putosi lattialle. Tänä aamuna keitin puuroa ja puuroryynit kaatuivat ja levisivät pitkin pöytää ja lattiaa. Kaiken tämän lisäksi olen unohdellut asioita aivan kuin olisin joku ikäloppu seniili! Tällaisen viikon jälkeen sitä väkisinkin pohtii, että olenko tehnyt jollekin jotakin pahaa tai ikävää ja nyt karma kolahtaa omaan nilkkaan ja lunta sataa tupaan oikein kunnolla. Olen miettinyt pääni puhki, mutta en keksi mitään syytä.


Päätin lähteä tyttäreni kanssa aamulenkille ja unohtaa tämän viikkoiset tapahtumat. Puolessa välissä lenkkiä törmäsin vanhaan tuttuun ja kerroin hänelle viikon tapahtumista. Luulen Erika, että sun pitäisi nyt oikeesti olla varovainen ja ottaa ihan rauhallisesti hän sanoi. Kuulostaa siltä, että sä käyt ihan ylikierroksilla ja tarvitset lepoa. Jäin miettimään hänen viisaita sanojaan ja totesin, että hänen ajatuksissaan saattaa olla jotakin perää. Olen käytännössä katsoen kahden lapsen yksinhuoltaja. Hoidan yksin kodin ja arjen rutiinit. Minulla on päivätyö ja oma yritys. Saattaa olla, että siinä on yhdelle ihmiselle aika paljon puuhaa ja ei ole ihme jos välillä puurokattilat lentelee lattioille ja muisti pätkii!


Yleensä kun asiat alkavat ns. mennä päin honkia niin sitten hetken päästä alkaa rytistä oikein kunnolla. Onkin mielenkiintoista nähdä oliko tämä vasta alkusoittoa?! Tämänkaltaisista pienistä asioista voi vetää herneen nenään ja niiden voi antaa pilata koko päivän. Niitä voi harmitella ja jäädä märehtimään vaikka koko loppu vuodeksi. Onneksi minulla on muutama video tallennettuna muistuttamassa aina, että kaikilla meillä on asiat kuitenkin kohtuullisen hyvin ja on aivan turhaa pilata päiväänsä moisilla asioilla.


Käy kurkkaamassa oheinen video: https://youtu.be/V6SyYO0jnFI. Se on hyvä muistutus siitä, että 75% ihmisistä tällä planeetalla voi huonommin kuin sinä ja minä. Jos sinulla on muutama kolikko lompakossa rahaa niin kuulut siihen harvinaiseen 8% joukkoon ihmisistä, jotka voivat todella hyvin. Voin ainoastaan olla kiitollinen, että kaikista pienistä vastoinkäymisistä huolimatta voin ottaa kupin kuumaa glögiä ja köllähtää sohvalle sunnuntain kunniaksi katsomaan leffaa ja olla tekemättä mitään. Voin ainoastaan hymyillä, että tein jonkun todella iloiseksi pudottamillani rahoilla. Minulla on nyt mahdollisuus ostaa itselleni uusi puhelin, joka on ollut tarkoitus vaihtaa joka tapauksessa. Vanhat lukulasit joutavat roskakoriin. Toivon hartaasti, että tilaamani Balance Oil auttaa näkööni, että en välttämättä edes tarvitse uusia lukulaseja. Asioita voi katsoa monella tavalla ja niihin voin reagoida monella tavalla. Olen todennut, että on aivan turhaa reagoida asioihin negatiivisesti, koska se ei tee oloani millään tavalla paremmaksi - ihan päinvastoin! Juuri nyt iloitsen siitä, että minulla on tänä kylmänä lokakuisena päivänä äidin kutomat villasukat jalassa, katto pään päällä, patterit ovat lämpimät ja vatsa täynnä ruokaa.


198 katselukertaa0 kommenttia

©2018 by Noitapiiri. Proudly created with Wix.com