• Erika Serko

HALUAAKO VAI EI HALUA - KATTELLAAN

Olen ollut naimisissa saman miehen kanssa kaksi kertaa ja myös eronnut hänestä kaksi kertaa. Tuon viimeisimmän eron jälkeen minulle on ehtinyt puolessatoista vuodessa kertyä melkoinen määrä erilaisia kohtaamisia miesten kanssa tässä varsin mielenkiintoisessa deittailu maailmassa. Olen myös seurannut läheltä ystävieni kimurantteja ihmisuhteita. En voi ymmärtää kuinka kukaan pysyy tässä ihmissuhde viidakossa selväjärkisenä tänä päivänä? On melko helppoa antaa neuvoja ja erilaisia vinkkejä ystäväville ja miksei tuntemattomillekin erilaisissa tilanteissa, mutta jopa hyvin selväjärkisetkin ihmiset muuttuvat ihmisuhteiden temmellyksissä vähintääkin oudoiksi. Luen myös itseni tähän kategoriaan. Ajatuksemme ja tunteemme alkavat elää omaa elämää ja sitten kun tapahtumat eivät etenekään aivan niin kuin olimme suunnitelleet tai mielessämme asian jo eläneet niin tunnemyrsky ja kaaos on valmis.


Olen monessa asiassa hyvin mustavalkoinen ihminen ja en voi ymmärtää miksi joku haluaa tavata minua vain vähän tai ainoastaan silloin tällöin? Jos olen itse kiinnostunut jostakin ihmisestä niin haluan viettää hänen kanssaan paljon aikaa ja ottaa selvää millainen ihminen hän on. Kuulen näitä lauseita usein: Tarvitsen paljon omaa tilaa, haluan tehdä paljon omia asioita- ja tavata omia ystäviä, en halua sitoutua juuri nyt mihinkään, kun en tiedä mitä elämältäni haluan? Olet ihana, mutta juuri nyt en halua mitään vakavaa. Minulla ei ole aikaa vakavaan ihmisuhteeseen (huom. vakavaan), ainoastaan johonkin, joka ei vaadi mitään eforttia. Olen murrosvaiheessa, olen ihan vitun sekaisin, haluan tavata montaa yhtä aikaa ja minulla ei juuri nyt mitään annettavaa.. lista on loputon ja lohduton!


Olen saanut yhteydenottoja tämän kevään, kesän ja syksyn aikana monelta mieheltä. Osa on varattuja, osa vapaita, osa ei asu Suomessa, osa asuu Suomessa ja osa on juuri eronneita. Luonnollisesti vasta eronneet ja naimississa -tai parisuhteessa elävät miehet on syytä pitää etäällä ja en suosittele millään tasolla sotkeutumista heihin. Ulkomailla asuvat tai paljon aikaansa ulkomailla viettävät miehet hyvin todennäköisesti ovat yhteydessä, kun heille iskee yksinäisyyden pelko tai tunne. Sehän on ihan ymmärrettävää, mutta se tunne menee usein jo aamuun mennessä ohi ja tämän jälkeen heistä ei enää kuulu mitään ennen kuin seuraava yksinäinen tai tylsä hetki iskee jossakin hotellihuoneessa. Moni hakee ehkä hetkellistä lohtua tai ystävää ja moni kuvittelee, että minulla olisi heille jotain annettavaa. Varmaan voisi ollakin, mutta minua ei kiinnosta jakaa aikaani ihmisille, joilta saan vastauksesi peukun, hymynaaman tai syvän hiljaisuuden.


Uskon, että miehet ovat parempia “markkinoimaan” itseään deittimarkkinoilla kuin me naiset ja me tunnemme usein syvää empatiaa heitä kohtaan. Rakastumme ja hullaannumme vielä enemmän, kun heillä on mehukas historia- tai jännittävä tarina kerrottavanaan; viisi lasta, kultainen noutaja ja vaimo juuri lähtenyt Richardon matkaan sukeltamaan Indonesiaan. Kun kuulemme tälläisen tarinan niin meissä naisissa alkaa rakkauden suonet laajenemaan ja veri alkaa yllättäen pumppaamaan normaalia kiivaampaa tahtia ja haluamme pelastaa tämän kertakaikkisen upean ja ihmeellisen miehen tältä kamalalta kohtalolta tai tältä kauhealta naiselta. Jos minä esittäisin tuon saman tarinan jollekin miehelle kesken illallisen niin 110% varmuudella mies ehtisi kadota ennen kuin alkudrinkit ovat siemaistu! Hän kertoisi myöhemmin ystävilleen biljardipöydän ääressä tai jossain “after workissa” kuinka siinä naisessa on jotain pahasti vialla, kun sen mieskin vaan otti ja lähti noin vain.. ei paljon empatiaa heruisi!


Sain eräältä mieheltä kerran ex tempore illalliskutsun hänen luokseen. Hän kysyi, että pidänkö japanilaisesta ruasta? (hän yritti tehdä tällä minuun suuren vaikutuksen). Vastasin, että kyllä pidän erittäin paljon ja molemmat tyttäreni rakastavat sushia ylikaiken..muista siis tehdä kattaus neljälle! En yllättäen saanut häneltä enää uutta viestiä. Tiedän, että voisin leikkiä ja tehdä asiat hyvin paljon helpommiksi itselleni, mutta tämä on karu totuuus ja on kaikille parempi, että faktat ovat tiedossa alusta asti. Mies, jota tapailin kysyi eräänä tavallisena keskiviikkona, että mitä päivääni kuului ja mitä olen puuhannut? Kerroin hänelle, että olen vienyt yhtä lastani purjehduskouluun, toista kiipeilukouluun, kirjoittanut pari bolgia ja parhaillani paistelen munakkaita kaikille halukkaille. En ole ymmärrettävistä syistä kuullut hänestäkään enää aikoihin pihahdustakaan. Ymmärrän hyvin ja tiedän, että kovin moni ei varmasti ole kiinnostunut paistamaan munakkaita toisten lapsille niin en ole asiasta millään lailla loukkaantunut. Todennäköisesti itse myös juoksisin samassa tilanteessa kovaa vastakkaiseen suuntaan. Joku viisas on joskus sanonut, että avoimuus ja rakkaus avaa kohtaamiemme ihmisten sydämen. Asiat tapahtuvat, kun aika on kypsä ja tilanne otollinen. Kaikki kohtaamiset ovat meille arvokkaita ja tarpeellisia oppimiskokemuksia. Ne ovat matka kohti lopullista päämäärää. Yritän parhaimman kykyni mukaan nauttia näistä kohtaamisista ja kerätä arvokasta kokemusta ja valmistautua tällä tavoin toivottavasti oikean ihmisen kohtaamiseen.


Uskalla heittäytyä, uskalla tuntea, uskalla kokea erilaisia asioita ja uskalla ottaa riskejä. Olemalla sulkeutunut, ennakkoluuloinen ja varovainen saatat sulkea oven, joka voisi tuoda sinulle uskomattomia kokemuksia ja avata uusia mahdollisuuksia. Mitä menetettävää sinulla on? Onko kukaan koskaan saanut aikaiseksi mitään mahtavaa pelkäämällä ja olemalla varovainen? Enpä usko. Jos tänään tulee tappio ja lennät perselleen niin mitä sitten? Sitä vartenhan täällä ollaan ja eletään. Albert Einstein sanoi, että elämä on kuin ajaisi polkupyörää, jotta tasapaino säilyy sinun on pysyttävä liikkeessä. Pysy siis liikkeessä, usko että kaikki on mahdollista ja muista, että kaikki ns. huonotkin kokemukset valmistavat sinua tulevaan.


“Tehtäväsi ei ole etsiä rakkautta, vaan etsiä ja löytää itsessäsi olevat esteet, jotka olet rakentanut sitä vastaan” - Rumi


530 katselukertaa0 kommenttia

©2018 by Noitapiiri. Proudly created with Wix.com