• Erika Serko

IHANA HAURAS ELÄMÄ

Olen oppinut, että haastavinta elämässä on olla itselleen rehellinen, aidosti rehellinen. Me kerromme itsellemme päivittäin pieniä tai suuriakin valheita ja yritämme vaimentaa pienen äänen sisällämme, jota me kutsumme intuitioksi. Tuo sisäinen ääni kyseenalaistaa tekemisiämme ja valintojamme, joilla olisi mahdollisesti suurikin vaikutus siihen, miltä elämämme näyttäisi juuri nyt jos eläisimme aidosti ja rehellisesti. Kun heräät aamulla, oletko onnellinen ja tunnetko kiitolisuutta siitä, että olet elossa ja siitä miltä elämäsi näyttää juuri nyt? Odotatko päivän tapahtumia jännittyneenä ja innostuneena vai onko niin, että et edes mieti asiaa sen suuremmin? Nouset vain sängystä ylös, teet aamurutiinisi ja lähdet ovesta ulos niin kuin joka ikinen aamu. Ajatteletko usein, että kyllä minä sitten joskus kun.. entä jos sitä “joskus" ei tulekaan, mitäs sitten?


Pohdin omaa elämääni joka päivä. Mietin, mitä haluan tehdä, missä haluan elää ja minkälaista elämää haluan viettää ja mietin kuinka voisin parhaiten toteuttaa kaikki haluamani asiat. Kun kirjoitan ajatuksiani ja julkaisen niitä niin usein saan valtavan määrän huolestuneita viestejä, että onko kaikki hyvin? On tietenkin ihanaa, että ihmiset huolehtivat, mutta mielestäni on toivottavaa ja ihan normaalia miettiä elämää ja pohtia erilaisia asioita ilman, että mikään olisi suoranaisesti pielessä. On tervettä katsoa peiliin usein ja katsoa itseään syvälle silmiin ja rehellisesti arvioida kuka olen ja olenko onnellinen ja tyytyväinen siihen, mitä näen?!


Ystäväni laittoi minulle tunnepitoisen viestin eilen ja kertoi, että hänen paras ystävänsä oli juuri kuollut. Hän oli tapauksesta luonnollisesti järkyttynyt ja tapahtuma laukaisi hänessä voimakkaan ymmärryksen siitä, että elämä on tässä ja nyt. Hän kertoi kuinka hänen ystävänsä oli reiluin postiivisin ja ainutlaatuisin ihminen ja nyt hän on poissa. Usein me valitettavasti tarvitsemme tämänkaltaisia voimakkaita tapahtumia muistuttamaan meitä siitä kuinka hauras elämä on ja kuinka se voi todella päättyä hyvinkin yllättäen. Jos olet miettinyt soittavasi äidillesi tai hyvälle ystävällesi jo monta päivää etkä ole sitä tehnyt niin tee se nyt. Ei ole mitään syytä odottaa pidempään. Jos et ole kertonut rakastamallesi ihmiselle vielä tänään kuinka tärkeä hän on niin tee se nyt, älä odota huomiseen. Jos olet halunnut nähdä jonkun ihana elokuvan jo pikään, käydä jossakin näyttelyssä tai vaikka konsertissa ja et ole sitä tehnyt niin tee se nyt, älä odota ensi viikkoon.


Elämä usein vain imaisee mukaansa ja me unohdamme kuinka se voi hetkessä olla ohi. Me ajaudumme arjen virtaan ja annamme sen viedä meidät mukanaan. Unohdamme helposti kuinka tärkeää kaikesta väsymyksestä, uupumuksesta ja tylsistymisestä huolimatta on tehdä asioita, joista me nautimme ja tavata ihmisiä, joiden seurassa me viihdymme. En jaksa tulla tänään, on ollut liian rankkaaa töissä, olen nukkunut huonosti jne. Me viljelemme näitä lauseita aivan liian usein ja annamme negatiivisten ajatusten ja tunteiden vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme. Vaikka olisit kuinka väsynyt ja ystäväsi pyyttää sinua kanssaan istumaan iltaa niin mene vaikka ei yhtään huvittaisi. Kuka tietää vaikka ilta olisi ikimuistoisin ikinä tai viimeinen yhteinen iltanne yhdessä. Älä jätä tilaisuuksia käyttämättä sen vuoksi, että sinulla on univelkaa. Tee tästä päivästäsi paras mahdollinen ja nauti siitä, että saat olla täällä vielä ainakin tänään.


“Life is so ironic, it takes sadness to know what happiness is, noise to appreciate silence & absence to value presence”135 katselukertaa0 kommenttia

©2018 by Noitapiiri. Proudly created with Wix.com