• Erika Serko

KRIISIN KESKELLÄ

Kuinka pysyä rauhallisena ja säilyttää mielenterveys tämän kaiken keskellä? Tätä asiaa olen pohtinut monta päivää. Olen ollut perheeni kanssa lomalla Espanjassa. Meillä on kaikki hyvin huolimatta ympärillä olevasta tilanteesta. Meillä on mukava asunto, jääkaappi täynnä ruokaa ja terassi, jossa voi oleskella ja nauttia keväisestä säästä. Vaikka loman luonne on muuttunut radikaalisti niin, että emme voi lähteä lenkille tai rannalle, syödä ravintoloissa ja myös kaikki suunnitellut ostos reissut ovat jääneet tekemättä niin kaikesta huolimatta normaalit arkirutiinit ja kiireet ovat jääneet pois ja meillä on ollut aikaa olla toistemme kanssa ja nauttia tekemättömyydestä.


Olen saanut huolestuneita puheluita ja tekstiviestejä joka päivä kymmenittäin. Olen suuresti kiitollinen niistä kaikista ja on ihanaa tuntea itsensä rakastetuksi ja tärkeäksi. Monesti kuitenkin turha huolehtiminen, jatkuva soittelu ja tekstiviestien lähettely aiheuttaa enemmänkin ahdistusta. Kun on saanut samat viestit lentojen peruutuksista ja rajojen sulkemisista kymmeneen kertaan niin lähinnä tekee mieli sulkea puhelin. Olen 49-vuotias luku- ja kirjoitustaitoinen ja minulla toimii nettiyhteys erinomaisesti. Osaan kyllä tarkistaa lentojemme tilanteen ja olen varmasti ihan yhtä selvillä ajankohtaista asioista myös täällä. Niin kuin työnantajani sanoi niin tämä ei loppujen lopuksi varmasti ole pahin paikka maailmassa olla jumissa.


Ehkä kaikkien olisi hyvä rauhoittua hetkeksi, katsoa ympärilleen ja hiljentyä nauttimaan elämän pienistä asioista. Ymmärrän todellisen huolen ja murheen taloudellisesta tilanteesta. Ymmärrän myös hyvin, että terveys on meille kaikille tärkeä asia. Ystäväni lähetti ihanan viestin, jossa hän kertoi nauttivansa omasta arjestaan ja oppineensa laittamaan asioita perspektiiviin. Huolimatta siitä, että monen kesän matkat -ja tapahtumat ovat peruuntuneet, kaikesta huolimatta kevät saapuu, päivät pidentyvät ja valoa tulee joka päivä enemmän. Toivoisin jokaisen miettivän hetken asioita, joista voi olla kiitollinen ja onnellinen, vaikka oma tilanne näyttäisi kuinka ikävältä.


Sen sijaan, että arvostelemme ja hyökkäilemme toistemme kimppuun sosiaalisessa mediassa ja riitelemme ruokakaupoissa siitä kuka saa viimeisen wc-paperi paketin, voisimme ottaa syvään henkeä, ja lopettaa kaiken tuon. Vielä toistaiseksi voi käydä ulkona kävelyllä ja katsella sinistä taivasta, voi viettää lapsiensa kanssa yhteistä aikaa, ja voi vihdoin ottaa sen kirjan käteen, joka on lojunut kaapin hyllyllä pölyttymässä monta vuotta. Itse ajattelin opetella soittamaan pianoa uudelleen noin 30 vuoden tauon jälkeen, pestä ikkunat ja siivota vaatekaapit. Minulla on myös monta kirjaa odottamassa kotiinpaluuta. Koti on itselleni rakkauden ja rauhan tyyssija, pieni kahden viikon karanteeni ei ole kovin paha rasti vaan odotan sitä itseasiassa suurella innolla.


“Life is a gift, I accept it.

Life is an adventure, I dare it.

Life is a mystery, I’m unfolding it.

Life is puzzle, I’m solving it.

Life is a game, I play it.

Life can be a struggle, I’m facing it.

Life is beauty, I praise it.

Life is an opportunity, I took it.

Life is my mission, I’m fulfilling it.”


152 katselukertaa0 kommenttia

©2018 by Noitapiiri. Proudly created with Wix.com