• Erika Serko

Onnellisuus – luonnollinen olotilani

Päivitetty: 10. syys 2018

Onnellisuus ja ilo voivat yleisesti merkitä meille monia eri asioita, mutta henkisellä tasolla ne tarkoittavat kuitenkin sitä, että meillä on hyvä olla itsemme kanssa, rakastamme itseämme ja olemme aitoja ja rehellisiä itseämme kohtaan.


Nauru ja ilo ovat luonnollisia lääkkeitä


Katsoin taannoin erään TED talkin naisesta, joka on jäänyt syvästi mieleeni. Nainen oli sairastunut syöpään ja ennusteiden mukaan hänellä oli elinaikaa ainoastaan muutama tunti. Hän makasi sairaalassa koomassa, ja kaikki hänen elintoimintonsa sammuivat yksi toisensa jälkeen. Lääkäreiden tehtävänä oli ainoastaan yrittää tehdä hänen viimeiset hetkensä mahdollisimman kivuttomiksi.


Kuin ihmeen kaupalla nainen kuitenkin tuli takaisin elävien kirjoihin ja vain muutamassa päivässä hänen tilansa oli kohentunut huomattavasti. Kolme viikkoa myöhemmin hän pääsi sairaalasta kotiin täysin terveenä. Myöhemmin nainen kertoi, että hän oli ollut koko ajan hyvin tietoinen kaikesta siitä, mitä hänen ympärillään sairaalassa tapahtui. Hän sanoi myös ymmärtäneensä tajuttomana ollessaan miksi hän oli sairastunut ja tienneensä, että vielä ei ollut hänen aikansa lähteä.


Nauru ja ilo ovat luonnollisia lääkkeitä, jotka pitävät meidät terveinä ja lisäävät elinvoimaa. Samainen TED Talkin nainen kertoi, että sairastuminen oli hänen pelastuksensa ja sen seurauksena hän on ymmärtänyt, että itsensä rakastaminen ja arvostaminen ovat tärkeimpiä asioita maailmassa. Kun oppii rakastamaan itseään, voi vastaanottaa rakkautta ja jakaa sitä myös ylenpalttisesti ympärilleen. “Laughter creates paradise”, eli nauru luo paratiisin on kauneinta, mitä olen koskaan kuullut sanottavan. Ja näinhän asia juuri on! Nauru ja ilo tarttuvat aivan kuten itku ja surukin.


Fiilis tarttuu – niin hyvässä kuin pahassakin


Olet ehkä nähnyt YouTube videon, jossa mies alkaa nauramaan aivan hervottomasti metrossa ja kukaan hänen ympärillään ei tiedä miksi hän nauraa? Ensin ihmiset ovat hieman hämillään ja ihmettelevät asiaa, mutta pian miehen räiskyvä ja elinvoimainen nauru tarttuu, ja yksi toisensa jälkeen ihmiset hänen ympärillään alkavat nauramaan silmät kosteina.


Iloisuus ja positiivinen asenne tarttuvat. Samalla tavalla itku ja huonotuulisuus tarttuvat. Henkilö, joka on jatkuvasti tympeä ja huonolla tuulella saa taatusti energiat laskemaan ja pelkällä läsnäolollaan tunnelman latistumaan, vaikka muut kuinka yrittäisivät pitää hyvää mieltä yllä. Kun maahan istuttaa rikkaruohoa niin rikkaruohoa sieltä myös kasvaa!


Onnellisuus on luonnollinen olotila


Onko sinulle koskaan sanottu, että “itku pitkästä ilosta” tai “ei tämä elämä mitään ruusuilla tanssimista ole”? Tai ehkä jotain muuta vastaavaa? Näitä sanontojahan meillä riittää. Ja se on mielestäni hölmöä.


Lapsena me nauramme ja iloitsemme pienistä asioista – ja se on luonnollinen olotilamme. Meille kaikille on annettu lahja ja kyky nauraa ja sitä lahjaa pitäisi vaalia ja käyttää joka päivä. Uskon, että pitämällä hyvää huolta itsestäni, läheisistäni ja lähiympäristöstäni, levitän ympärilleni onnellisuutta. Jos teen hyvää naapurilleni, niin todennäköisesti naapuri tekee hyvää taas jollekin toiselle – ja hyvä lähtee kiertämään.


Kaikkea ei onneksi pysty selittämään järjellä. Olen onnellinen, että ihmeitä tapahtuu ja ihmisiä parantuu ilman, että mikään lääketiede osaa asiaa selittää. Olen onnellinen, että maailmassa on näitä ihania enkeleitä, jotka levittävät meille hyvää mieltä, luovat meihin uskoa ja luottamusta. Kun kuulen naurua niin tiedän, että kaikki on hyvin.


Happiness does not become less when it’s shared, sanoi Buddha. Ja siihen meistä jokaisen tulisi uskoa.
27 katselukertaa0 kommenttia

©2018 by Noitapiiri. Proudly created with Wix.com